Тістечка до чаю більше не купую. Готую «пухнастий» бісквітний торт-рулет, який відразу привертає до себе увагу гостей
Смачно і з медом, і з джемом. Гостям точно сподобається ваше частування! Легкий і швидкий десерт до чаю ваші друзі оцінять гідно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Інгредієнти:
- Яєчний жовток – 5 шт .;
- борошно – 90 г.;
- Сіль за смаком;
- Цукор за смаком;
- Розпушувач – 2 гр .;
- Соняшникова олія – 50 гр .;
- Молоко – 50 гр .;
- Безе (5 яєчних білків + 70 гр. цукру);
- Джем або мед.
Відокремлюємо жовтки від білків. У миску з жовтками додаємо цукор. Збиваємо міксером. Консистенція повинна вийти легка і пухнаста, а маса збільшитися в об’ємі.
Візьмемо іншу миску і відправимо в неї 5 білків. Збиваємо добре міксером цю масу до стійкої маси і додаємо туди цукор.
З’єднуємо збиті жовтки з білками. Акуратно перемішуємо цю масу лопаткою, не перестарайтеся.
Просіваємо туди борошно з розпушувачем. Знову акуратно перемішуємо.
Беремо окрему миску і наливаємо в неї соняшникову олію. Додамо молоко, а потім візьмемо частину тіста, і змішаємо його з цими двома інгредієнтами. Виливаємо отриману масу до тіста. Знову все перемішуємо. Форму для запікання вистеляємо пергаментом, змазаним олією. Виливаємо туди тісто. Розрівнюємо його і кілька разів постукаємо формою по столу, щоб усередині не утворилися бульбашки.
Ставимо наш бісквіт в попередньо розігріту духову шафу на 30 хвилин, температура 170 градусів. Після дістаємо з духовки десерт і витягаємо його з форми прямо в пергаменті. Він повинен охолонути. Накриваємо його зверху листом пекарного паперу і переносимо на стіл.
Перевертаємо тісто і знімаємо пергамент. Зрізаємо краї і робимо по бісквіту надрізу глибиною приблизно в 3 міліметри. Потім викладаємо на тісто джем або мед – що любите. Розподілимо начинку рівномірно.
Формуємо рулет. Добре притисніть його. Папір поки не знімаємо.
Відправляємо наш десерт на годину в холодильник. Потім дістаємо смакоту і позбавляємося від пергаменту.
Краса та й годі!
Навіть різати шкода приголомшливий бісквітний рулет, але смак того вартий. Смачного!