Торт «Карамельная ніч». Приголомшливий торт на будь-яке свято
Ніжний, повітряний карамельний, горіховий торт з грушевої начинкою – це справжнє диво і свято смаку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця – 5 шт;
- цукор – 200 г;
- борошно – 170 г;
- крохмаль – 50 г;
- горіхи – 100 г;
- розпушувач – 1 ч.л;
- ванілін – сіль.
Для приготування крему необхідно:
- згущене молоко варене – 280 г;
- сметана – 700 г.
Для приготування начинки візьміть:
- груші – 3 шт;
- масло вершкове – 30 г;
- лимонна кислота щіпка;
- кориця на смак і бажанням;
- мед – 1 ст.л за бажанням;
- цукор – 1 ст.л.
Процес приготування торта «Карамельная ніч»
Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо блендером. Горіхи ви можете брати будь-які на свій смак.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму застеляємо пергаментом.
Яйця змішуємо з сіллю, збиваємо 1 хвилину.
Додаємо ванілін і цукор, збиваємо до міцної і пишною маси протягом 10 хвилин.
Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Крохмаль беріть будь-який, якщо його взагалі немає-беремо борошно.
Порада: якщо у вас слабкий міксер, тоді збивайте окремо білки і жовтки, потім акуратно змішайте.
Всипаємо крохмаль і борошно з розпушувачем в тісто. Акуратно змішуємо масу лопаткою.
Додаємо горіхи і перемішуємо тісто.
Виливаємо тісто в форму і випікаємо бісквіт 30 – 40 хвилин, готовність перевіряйте шпажкою.
Охолоджуємо бісквіт, накриваємо плівкою і залишаємо на пару годин в холодильнику.
Розрізаємо на 2 – 3 коржі.
Груші ріжемо кубиком, видаливши шкірку.
Розігріваємо вершкове масло з медом і цукром, за бажанням з корицею. Коли маса розплавиться і стане однорідною карамеллю, всипаємо груші, збільшуємо вогонь і тушкуємо 5 – 7 хвилин до випаровування рідини.
Сметану збиваємо з вареним згущеним молоком в пишну масу.
Формуємо торт, змащуючи коржі спочатку грушевою начинкою, потім кремом. Прикрашаємо за смаком і відправляємо його на ніч в холодильник.