Торт «Карамельная ніч». Приголомшливий торт на будь-яке свято

Ніжний, повітряний карамельний, горіховий торт з грушевої начинкою – це справжнє диво і свято смаку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 170 г;
  • крохмаль – 50 г;
  • горіхи – 100 г;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • ванілін – сіль.

Для приготування крему необхідно:

  • згущене молоко варене – 280 г;
  • сметана – 700 г.

Для приготування начинки візьміть:

  • груші – 3 шт;
  • масло вершкове – 30 г;
  • лимонна кислота щіпка;
  • кориця на смак і бажанням;
  • мед – 1 ст.л за бажанням;
  • цукор – 1 ст.л.

Процес приготування торта «Карамельная ніч»

Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді і подрібнюємо блендером. Горіхи ви можете брати будь-які на свій смак.

Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму застеляємо пергаментом.

Яйця змішуємо з сіллю, збиваємо 1 хвилину.

Додаємо ванілін і цукор, збиваємо до міцної і пишною маси протягом 10 хвилин.

Борошно просіваємо і змішуємо з розпушувачем. Крохмаль беріть будь-який, якщо його взагалі немає-беремо борошно.

Порада: якщо у вас слабкий міксер, тоді збивайте окремо білки і жовтки, потім акуратно змішайте.

Всипаємо крохмаль і борошно з розпушувачем в тісто. Акуратно змішуємо масу лопаткою.

Додаємо горіхи і перемішуємо тісто.

Виливаємо тісто в форму і випікаємо бісквіт 30 – 40 хвилин, готовність перевіряйте шпажкою.

Охолоджуємо бісквіт, накриваємо плівкою і залишаємо на пару годин в холодильнику.

Розрізаємо на 2 – 3 коржі.

Груші ріжемо кубиком, видаливши шкірку.

Розігріваємо вершкове масло з медом і цукром, за бажанням з корицею. Коли маса розплавиться і стане однорідною карамеллю, всипаємо груші, збільшуємо вогонь і тушкуємо 5 – 7 хвилин до випаровування рідини.

Сметану збиваємо з вареним згущеним молоком в пишну масу.

Формуємо торт, змащуючи коржі спочатку грушевою начинкою, потім кремом. Прикрашаємо за смаком і відправляємо його на ніч в холодильник.