Торт «Снігова королева»: рецепт дуже смачного десерту
До святкового столу ви можете приготувати десерт «Снігова королева», який як не можна краще відображає зимову тематику. Це бісквітний маковий торт з кремом і шоколадною глазур’ю, прикрашений кокосовою стружкою. Пропоную і вам здивувати своїх гостей таким красивим і смачним десертом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування бісквіта вам знадобляться:
- яйця — вісім великих;
- цукор — один стакан;
- борошно — шість столових ложок;
- сухий мак — шість столових ложок;
- розпушувач для тіста — дві чайні ложки.
Для крему:
- молоко — 500 мілілітрів;
- цукор — три столові ложки;
- ванільний цукор — один пакетик;
- картопляний крохмаль — одна столова ложка;
- вершковий пудинг — один пакетик;
- вершкове масло — 200 грамів.
Для просочення:
- кип’ячена вода — третину склянки;
- лікер (на ваш розсуд) — третину склянки.
Для глазурі:
- молочний шоколад — 200 грамів;
- гіркий шоколад — 50 грамів;
- молоко — п’ять столових ложок.
Для прикраси:
- кокосова стружка — для посипання;
- джем — 400 грамів;
- галетне печиво — 200 грамів.
Також вам знадобиться міксер, дві миски, пергамент і форма для випічки 25 на 36 сантиметрів.
Приготування бісквіта
Спочатку на дно форми постеліть пергамент.
Потім збийте в глибокій мисці білки до жорсткої піни. Продовжуючи збивати, поступово додайте цукор і жовтки. Борошно перемішайте з сухим маком і розпушувачем для тіста. Додайте сухі інгредієнти до яєчної маси, знову збийте. Мак повинен рівномірно розподілитися по тісту.
Викладіть тісто у форму. Випікайте бісквіт приблизно двадцять п’ять хвилин.
Готовий бісквіт остудіть, і розріжте вздовж на дві половини.
Приготування крему
У невелику каструльку влийте стакан молока, всипте звичайний і ванільний цукор. Підігрійте. До решту молока додайте борошно, картопляний крохмаль і вершковий пудинг. Отриману суміш поступово влийте в каструльку з молоком, доведіть до кипіння, зніміть з плити і остудіть.
Вершкове масло розітріть в пухнасту масу і поступово вмішайте в пудинг.
Збірка торта
Лікер перемішайте з водою і просочіть отриманим пуншем нижній корж. Спочатку змастіть його джемом.
Потім викладіть на корж половину крему.
Накрийте другою частиною бісквіта і також просочити його пуншем.
Потім викладіть другу половину крему.
Зверху розмістіть шар галетного печива.
Приготуйте глазур. Для цього молочний і гіркий шоколад поламайте на дольки, додайте молоко і розтопіть на водяній бані. Глазур’ю полийте торт. Зверху щедро посипте великою кількістю кокосової стружки.
Готовий торт відправте в холодильник на кілька годин, краще на ніч.