Торт «Снігова королева»: рецепт дуже смачного десерту

До святкового столу ви можете приготувати десерт «Снігова королева», який як не можна краще відображає зимову тематику. Це бісквітний маковий торт з кремом і шоколадною глазур’ю, прикрашений кокосовою стружкою. Пропоную і вам здивувати своїх гостей таким красивим і смачним десертом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для приготування бісквіта вам знадобляться:

  • яйця — вісім великих;
  • цукор — один стакан;
  • борошно — шість столових ложок;
  • сухий мак — шість столових ложок;
  • розпушувач для тіста — дві чайні ложки.

Для крему:

  • молоко — 500 мілілітрів;
  • цукор — три столові ложки;
  • ванільний цукор — один пакетик;
  • картопляний крохмаль — одна столова ложка;
  • вершковий пудинг — один пакетик;
  • вершкове масло — 200 грамів.

Для просочення:

  • кип’ячена вода — третину склянки;
  • лікер (на ваш розсуд) — третину склянки.

Для глазурі:

  • молочний шоколад — 200 грамів;
  • гіркий шоколад — 50 грамів;
  • молоко — п’ять столових ложок.

Для прикраси:

  • кокосова стружка — для посипання;
  • джем — 400 грамів;
  • галетне печиво — 200 грамів.

Також вам знадобиться міксер, дві миски, пергамент і форма для випічки 25 на 36 сантиметрів.

Приготування бісквіта

Спочатку на дно форми постеліть пергамент.

Потім збийте в глибокій мисці білки до жорсткої піни. Продовжуючи збивати, поступово додайте цукор і жовтки. Борошно перемішайте з сухим маком і розпушувачем для тіста. Додайте сухі інгредієнти до яєчної маси, знову збийте. Мак повинен рівномірно розподілитися по тісту.

Викладіть тісто у форму. Випікайте бісквіт приблизно двадцять п’ять хвилин.

Торт "Снігова королева": рецепт дуже смачного десерту

Готовий бісквіт остудіть, і розріжте вздовж на дві половини.

Приготування крему

У невелику каструльку влийте стакан молока, всипте звичайний і ванільний цукор. Підігрійте. До решту молока додайте борошно, картопляний крохмаль і вершковий пудинг. Отриману суміш поступово влийте в каструльку з молоком, доведіть до кипіння, зніміть з плити і остудіть.

Вершкове масло розітріть в пухнасту масу і поступово вмішайте в пудинг.

Збірка торта

Лікер перемішайте з водою і просочіть отриманим пуншем нижній корж. Спочатку змастіть його джемом.

Торт "Снігова королева": рецепт дуже смачного десерту

Потім викладіть на корж половину крему.

Торт "Снігова королева": рецепт дуже смачного десерту

Накрийте другою частиною бісквіта і також просочити його пуншем.

Потім викладіть другу половину крему.

Зверху розмістіть шар галетного печива.

Торт "Снігова королева": рецепт дуже смачного десерту

Приготуйте глазур. Для цього молочний і гіркий шоколад поламайте на дольки, додайте молоко і розтопіть на водяній бані. Глазур’ю полийте торт. Зверху щедро посипте великою кількістю кокосової стружки.

Торт "Снігова королева": рецепт дуже смачного десерту

Готовий торт відправте в холодильник на кілька годин, краще на ніч.