Торт Трюфельний: смачний і ніжний

Торт з шоколадним смаком, дуже ніжний, просочений бісквіт. Крем смачний не нудотний. Можна готувати на свято, можна на сімейне чаювання.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Продукти

Для тіста:

  • Борошно пшеничне – 100 г
  • Розпушувач – 2 ч. ложки
  • Крохмаль кукурудзяний – 30 г
  • Какао-порошок – 30 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Цукор – 140 г
  • Масло вершкове – 30 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 7 ст. ложок

Для крему:

  • Масло вершкове – 100 г
  • Молоко – 400 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний – 35 г
  • Цукор – 150 г
  • Темний шоколад – 90 г

Для сиропу:

  • Цукор – 100 г
  • Вода – 100 мл
  • Алкоголь – 1 ст. ложка (за бажанням)

Для обсипання:

  • какао-порошок

Торт Трюфельний: процес приготування

У зручну, велику миску всипаємо борошно, додаємо крохмаль.

Потім, какао-порошок, розпушувач. Все перемішуємо.

В іншу ємність вбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор.

Яйця з цукром збиваємо міксером, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло.

Перемішуємо і порційно просіюємо в яєчну масу борошняну суміш.

Перемішуємо, до однорідності. Тісто виходить рідкуватим.

Форму для випічки (у мене роз’ємна форма, діаметром 18 см) застеляємо пергаментом.

Вливаємо в форму рідке тісто і трусиломо, щоб заповнити весь об’єм.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 30-35 хвилин.

Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Залишаємо корж на 10 хвилин у вимкненій духовці.

З форми бісквіт знімаємо після охолодження.

З готового бісквіта зрізаємо шапочку (вона нам знадобиться пізніше).

Далі, розділяємо бісквіт на два коржі.

Приготуємо крем. Для цього, в каструлю вбиваємо яйце, додаємо цукор і перемішуємо вінчиком, до однорідності.

Потім, всипаємо крохмаль, перемішуємо. Вливаємо молоко.

Ставимо каструлю на середній вогонь, і постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння.

Перекладаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою »в контакт» і залишаємо остигати.

Розм’якшене вершкове масло злегка збиваємо міксером.

Порційно додаємо в масло заварний крем, збиваємо міксером.

Далі, додаємо розтоплений, не гарячий шоколад (розтопити можна або в мікрохвильовці, або на водяній бані).

Збиваємо міксером до однорідної маси.

Увага! Заварний крем, вершкове масло і розтоплений шоколад повинні бути, приблизно однакової температури.

Спочатку відкладіть 3 столові ложки від готового крему, для вирівнювання торта.

Приготуємо сироп. У сотейник наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо на плиту.

Доводимо сироп до кипіння. За бажанням, можете додати алкоголь (1 ст. ложку: коньяк, ром, віскі).

Я буду збирати торт в роз’ємному кільці, але можна обійтися і без нього.

Ставимо перший корж і добре просочуємо сиропом.

Потім, викладаємо половину крему і рівномірно розподіляємо по поверхні коржа.

Далі, ставимо другий корж і теж просочуємо сиропом.

Зверху розподіляємо рівномірно решту крему.

Відправляємо торт в холодильник на кілька годин (бажано, на ніч).

Після, акуратно проводячи ножем між тортом і стінками форми, знімаємо роз’ємне кільце.

Боки торта вирівнюємо відкладеним кремом і обсипаємо бісквітної крихтою з шапки бісквіта.

Верх торта посипаємо какао-порошком. Торт Трюфельний готовий, можна подати до столу. Приємного чаювання!