Торт Золотий ключик. Простий рецепт смачного торта
Сьогодні приготуємо казковий торт Золотий ключик. Не виключено, що назва його походить від однойменних ірисових цукерок. В основі бісквітні коржі з додаванням молока і вершкового масла, ну а в кремі присутнє варене згущене молоко.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Продукти:
- яйце 3 шт.
- борошно 170 г.
- молоко 120 мл
- масло вершкове 60 г.
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- цукор 150 г.
- молоко згущене варене 300 г.
- сир сирний Рікотта 300 г.
Як приготувати торт Золотий ключик:
У миску помістити яйця (кімнатної температури) і цукор.
Збити міксером, поки об’єм не збільшиться в 2,5-3 рази. Просіяти борошно і розпушувач.
Перемішати лопаткою, щоб зберегти в тісті якомога більше повітряних бульбашок. У сотейнику або в мікрохвильовці підігріти молоко разом з вершковим маслом. Масло має повністю розчинитися. У кілька прийомів додайте молочну суміш.
Тісто вийде трохи рідкуватим, так і потрібно.
Перелити його в форму, тут діаметр 18 сантиметрів. Боковини і дно не змащувати.
Випікати в духовці при 160 градусах 40 хвилин. Дверцята при цьому перші півгодини не відкривати. Готовність перевірити шпажкою. Повністю остудити бісквіт на решітці.
Розрізати його на 3 однакових коржа. Трохи опуклу верхівку зрізати, підсушити на сковорідці і розкришити руками, крихти знадобляться для декору.
Для крему в миску помістити варене згущене молоко і рикотту.
Збити міксером до однорідності. Якщо це зробити важко, можна додати пару столових ложок молока. Крем повинен вийти за консистенцією як м’яке вершкове масло.
Промазати коржі. Зручно збирати торт в кулінарному кільці. Крем використовувати не весь, третину залишити для верху і боковинок. Прибрати в холодильник на годину.
Вирівняти торт залишеним кремом. Поклавши трохи вареного згущеного молока в пакетик з відрізаним куточком, намалювати на поверхні спіраль.
Рухаючись шпажкою спочатку від центру, а потім від периферії до центру, розділити торт на сегменти. Вийде гарний малюнок. Або можна зробити прикрасу на свій розсуд.
Посипати бісквітною крихтою.
Торт Золотий ключик готовий. У тривалому просоченні десерт не потребує, він і так м’який і досить вологий.
Приємного чаювання!