Торт Золотий ключик. Простий рецепт смачного торта

Сьогодні приготуємо казковий торт Золотий ключик. Не виключено, що назва його походить від однойменних ірисових цукерок. В основі бісквітні коржі з додаванням молока і вершкового масла, ну а в кремі присутнє варене згущене молоко.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Продукти:

  • яйце 3 шт.
  • борошно 170 г.
  • молоко 120 мл
  • масло вершкове 60 г.
  • розпушувач тіста 1 ч.л.
  • цукор 150 г.
  • молоко згущене варене 300 г.
  • сир сирний Рікотта 300 г.

Як приготувати торт Золотий ключик:

У миску помістити яйця (кімнатної температури) і цукор.

Збити міксером, поки об’єм не збільшиться в 2,5-3 рази. Просіяти борошно і розпушувач.

Перемішати лопаткою, щоб зберегти в тісті якомога більше повітряних бульбашок. У сотейнику або в мікрохвильовці підігріти молоко разом з вершковим маслом. Масло має повністю розчинитися. У кілька прийомів додайте молочну суміш.

Тісто вийде трохи рідкуватим, так і потрібно.

Перелити його в форму, тут діаметр 18 сантиметрів. Боковини і дно не змащувати.

Випікати в духовці при 160 градусах 40 хвилин. Дверцята при цьому перші півгодини не відкривати. Готовність перевірити шпажкою. Повністю остудити бісквіт на решітці.

Розрізати його на 3 однакових коржа. Трохи опуклу верхівку зрізати, підсушити на сковорідці і розкришити руками, крихти знадобляться для декору.

Для крему в миску помістити варене згущене молоко і рикотту.

Збити міксером до однорідності. Якщо це зробити важко, можна додати пару столових ложок молока. Крем повинен вийти за консистенцією як м’яке вершкове масло.

Промазати коржі. Зручно збирати торт в кулінарному кільці. Крем використовувати не весь, третину залишити для верху і боковинок. Прибрати в холодильник на годину.

Вирівняти торт залишеним кремом. Поклавши трохи вареного згущеного молока в пакетик з відрізаним куточком, намалювати на поверхні спіраль.

Рухаючись шпажкою спочатку від центру, а потім від периферії до центру, розділити торт на сегменти. Вийде гарний малюнок. Або можна зробити прикрасу на свій розсуд.

Посипати бісквітною крихтою.

Торт Золотий ключик готовий. У тривалому просоченні десерт не потребує, він і так м’який і досить вологий.

Приємного чаювання!