Вареники виходять легше пуху: замість варіння робимо на пару

При варінні вареники часто злипаються і саме тісто виходить дуже щільним – якщо робити його тонше, то в воді воно буде розвалюватися. Зате на пару вареники з будь-якою начинкою виходять легше пуху, та й готуються всього три хвилини.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina

Для тесту нам знадобиться 0,5 літра кефіру, яйце, по чайній ложці цукру, солі і гашеного оцтом соди. Муки візьмемо 800 грамів. До таких вареників можна використовувати будь-яку начинку, в цей раз ми зробимо класичні вареники з картоплею, цибулею і капустою.

Спочатку підготуємо всю начинку. Картоплю відварюємо, робимо пюре. Капусту обсмажуємо на сковороді, можна додати до неї трохи моркви. Також до золотистого кольору обсмажуємо цибулину.

Тепер змішуємо в глибокій мисці всі зазначені вище інгредієнти для тіста. Замішуємо – у нас вийшло м’яке, еластичне і майже не липнуче до рук тісто.

Вимішувати його потрібно всього 5-7 хвилин. Потім тісто розгортаємо, нарізаємо склянкою кружальця і в кожен кладемо начинку з пюре, капусти та цибулі. Ліпимо акуратні вареники.

Ставимо на вогонь каструлю з водою. Накриваємо її ємністю-пароваркою, такі зазвичай є на кухні, або можна купити її в найближчому господарському магазині. Розкладаємо вареники, накриваємо кришкою і готуємо всього три хвилини.

Приготовлені на пару вареники вийшли набагато ніжніше звичайних. Подайте їх зі свіжою сметаною, так буде ще смачніше.