Великодня паска на сметані. Дуже смачна і ароматна!
Паска на сметані виходить ніжна з приємним вершковим ароматом. Тісто дуже ніжне і довго залишається м’яким. У такому паску можна додати будь-які сухофрукти або залишити тісто без добавок. У будь-якому випадку вийде дуже смачно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Манадринка
Необхідні продукти:
- 600 грам пшеничного борошна
- 200 мілілітрів молока
- 170 грам сметани
- 120 грам цукру
- 100 грам родзинок
- 70 грам вершкового масла
- 2 жовтки
- 24 грама пресованих дріжджів (8 грам сухих)
- 15 грам ванільного цукру
- 5 грам солі
Для глазурі
- 2 чайні ложки желатину
- 200 грам цукрової пудри (+ 3 ст.л. води)
Покроковий процес приготування:
У миску наливаємо молоко, кладемо дріжджі і перемішуємо. Потім додаємо борошно (1 ст.л.) і цукор (1 ст.л.), перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
У миску кладемо жовтки і перетираємо їх з цукром. Додаємо ванільний цукор і сіль. Все перемішуємо і додаємо сметану. Все знову перемішуємо. У масу додаємо опару і м’яке вершкове масло, знову все перемішуємо.
У тісто по чуть-чуть додаємо борошно і замішуємо тісто. Готове тісто виходить в’язке, але не особливо липке. Вимішуємо його до гладкості 10-15 хвилин. Додаємо в нього родзинки і добре замішуємо.
Миску змащуємо соняшниковою олією, кладемо тісто, накриваємо і залишаємо на 1.5 години.
Беремо формочки для випічки. Готове тісто ділимо на 4 частини і обминаємо. А потім розкладаємо по формах.
Все накриваємо плівкою і залишаємо на 1 годину.
Отриману заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікаємо протягом 50-55 хвилин.
Приготуємо глазур. У желатин додаємо воду і залишаємо набухати.
Цукрову пудру насипаємо в сотейник, додаємо воду і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння і кладемо желатин. Все добре перемішуємо.
Готову масу переливаємо в миску і збиваємо міксером 6-8 хвилин. Готову глазур ставимо на ківш з гарячою водою і змащуємо нею паски. Присипаємо посипкою.
Даємо паскам застигнути протягом декількох годин, а потім подаємо до столу.