Весняний салат «Бузок»
Салат з курячого м’яса, консервованої кукурудзи, сиру і яєць. Найцікавіше – це оформлення страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- куряче філе відварне – 1 шт;
- кукурудза консервована – 150 г;
- морква відварна – 2 шт;
- яйця варені – 5 шт;
- огірки свіжі – 2 шт;
- зелень, сік буряка;
- сир – 150 г;
- сіль і майонез за смаком.
Процес приготування салата “Бузок”
М’ясо ріжемо дрібними шматочками.
Огірки ріжемо дрібними кубиками.
Морква натираємо на великій тертці.
- Перший шар – морква і сіточка з майонезу.
- Другий шар – м’ясний і сіточка майонезу.
- Третій шар – огірки.
- Четвертий шар – кукурудза і сіточка майонезу.
- П’ятий шар – тертий на дрібній тертці сир і сіточка майонезу.
Відокремлюємо білки від жовтків.
Натираємо на салат жовтки на дрібній тертці.
Натираємо білки на дрібній тертці і ділимо їх на 2 нерівні частини.
Натираємо буряк на тертці і відживають сік, змішуємо його з більшою частиною тертих білків.
З петрушки викладаємо гілочки на салаті.
Викладаємо білки в соку буряка у вигляді суцвіть бузку, чергуємо з білими суцвіттями (з незабарвленої частини тертого білка).