Вік живи вік учись! Просто натріть сало на тертці і ніякого м’яса не треба
Смачна і оригінальна страва – запечена картопля з салом і шинкою. Готується просто і швидко, виходить дуже ароматно і ситно.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 1 кг;
- сало підморожене не солене, 100 г;
- цибуля, 1 шт;
- шинка, 250 г;
- паприка, сіль і спеції, часник, зелень.
Процес приготування
Картоплю чистимо, промиваємо і просушуємо. Ріжемо шматочками і викладаємо у форму.
Шматок сала натираємо на грубій терці. Цибулю дрібно ріжемо.
Шинку або ковбасу (будь-яке готове м’ясо) ріжемо кубиками.
Змішуємо картоплю, цибулю і шинку, терте сало, сіль, всі спеції і часник.
Викладаємо масу в форму для запікання, розрівнюємо і накриваємо фольгою.
Відправляємо в духовку на 50 хвилин при 200 градусах.
Якщо хочете смачну скоринку, прибираємо фольгу і допікаємо ще 10 хвилин. За бажанням можна посипати тертим сиром або нарізаним часником із зеленню.
До такого гарніру подаємо будь-які закуски і салати, мариновані огірочки і помідори, смачно з тушкованою капустою.