Вік живи вік учись! Просто натріть сало на тертці і ніякого м’яса не треба

Смачна і оригінальна страва – запечена картопля з салом і шинкою. Готується просто і швидко, виходить дуже ароматно і ситно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • сало підморожене не солене, 100 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • шинка, 250 г;
  • паприка, сіль і спеції, часник, зелень.

Процес приготування

Картоплю чистимо, промиваємо і просушуємо. Ріжемо шматочками і викладаємо у форму.

Шматок сала натираємо на грубій терці. Цибулю дрібно ріжемо.

Шинку або ковбасу (будь-яке готове м’ясо) ріжемо кубиками.

Змішуємо картоплю, цибулю і шинку, терте сало, сіль, всі спеції і часник.

Викладаємо масу в форму для запікання, розрівнюємо і накриваємо фольгою.

Відправляємо в духовку на 50 хвилин при 200 градусах.

Вік живи вік учись! Просто натріть сало на тертці і ніякого м'яса не треба

Якщо хочете смачну скоринку, прибираємо фольгу і допікаємо ще 10 хвилин. За бажанням можна посипати тертим сиром або нарізаним часником із зеленню.

До такого гарніру подаємо будь-які закуски і салати, мариновані огірочки і помідори, смачно з тушкованою капустою.

Не вдається скопіювати.