Випікаю завжди ідеальну Паску з смачною глазур’ю

Ідеальна Паска. Вона не кришиться при нарізці, довго не черствіє, виходить завжди, ароматна, повітряна, ніжна, процес зовсім не складний, а смак взагалі слів немає. А весь секрет простий, він складається в додавання в тісто алкоголю, він сприяє пористості і пишності, розпушує тісто і воно легше піднімається і довго така випічка залишається свіжою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

Опара:

  • Молоко – 250 мл.
  • Цукор – 3 ст.л.
  • Дріжджі сирі – 25 гр. (Сухі дріжджі – 8 гр.)
  • Борошно – 1 ст.л.

Тісто:

  • Борошно – 650-700 гр
  • Цукор – 150 гр
  • Ванілін – 1 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Вершкове масло – 130 гр.
  • Г0рілка – 1 ст.л.
  • Кориця – 1/4 ч.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Родзинки – 100 гр.

Шоколадна глазур:

  • Білий шоколад – 200 гр
  • Вершки – 30 мл. (Будь-якої жирності)

Як приготувати Паску

Спочатку приготуємо опару, в миску наливаємо 250 мл теплого молока, додаємо 3 ст.л. цукру, 25 гр сирих дріжджів, 1 ст.л. борошна, перемішуємо вінчиком і ставимо в тепле місце на 1 годину.

В 150гр цукру додамо ванілін і добре перемішаємо. Додаємо 130 гр м’якого вершкового масла і перетираємо з цукром. Розбиваємо 2 яйця, перемішуємо вінчиком. Додаємо 1 ст.л. г0рілки. Додаємо трохи кориці. 1/3 ч.л. солі і перемішуємо.

Опара підійшла, додаємо яєчно масляну суміш до опари і перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. 100 гр родзинок добре промиємо і обсушимо, додаємо трохи борошна і перемішуємо. Додаємо родзинки в тісто і перемішуємо.

Закриваємо кришкою і прибираємо в тепле місце для підйому на 1-2 години.

Ділимо тісто по формах, дамо піднятися. Ставимо їх в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах від 15-45 хвилин, залежить від розміру форм.

Приготуємо глазур. У термостійкий посуд кладемо 200 гр білого шоколаду, вливаємо 30 мл вершків, ставимо на водяну баню і помішувати, поки не розтопиться шоколад.

Готові паски поливаємо глазур’ю.