Виявляється, пельмені не можна кидати у окріп. Ось як варити їх правильно
Зварити пельмені із морозилки – здавалося, що може бути простіше? Але й тут є низка нюансів. Ми звикли, що пельмені потрібно кидати в киплячу підсолену воду, проварювати після закипання кілька хвилин і розкішне “студентське” блюдо готове.
Експерти кажуть, що заморожені пельмені відносно сухі та не пластичні, тому у окропі вони просто лопаються та злипаються.
Як правильно варити пельмені
Щоб цього уникнути, кидати пельмені потрібно не в окріп, а в гарячу воду.
Якщо ж пельмені вже опинилися в окропі, то в каструлю потрібно додати склянку холодної води. Це вирівняє температуру нагрівання і пельмені збережуть свою форму і не розповзуться по каструлі.
Але при цьому варити пельмені після додавання холодної води потрібно довше. Зате на смак вони будуть не як зварений напівфабрикат, а вже як якась м’ясна страва.
І ще одне… Не бійтеся перед варінням пельмені замочити у воді на кілька хвилин, щоб підігнати їх до кімнатної температури.
Тісто вбере кілька води, що підвищить його пластичність, і при варінні пельмені не лопнуть.