Я просто додала мінералку в фарш. Секрет турецьких котлет і літній соус до них
Смачні і соковиті котлети відмінно підійдуть до будь-якого гарніру. Ця страва – відмінний варіант для пікніка.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні:
- м’ясо;
- сало або курдючний жир;
- цибуля, 1 шт;
- мінеральна вода;
- сіль, перець і спеції.
Процес приготування котлет
М’ясо перетворюємо в фарш, сало або курдючний жир дрібно січемо ножем.
Цибулю натираємо на грубій терці і змішуємо з фаршем і салом.
Змішуємо паприку, суміш перців, суху м’яту, часник сухий і інші.
Вливаємо мінералку в спеції, перемішуємо. Води наливаємо стільки, щоб спеції добре набрякли. На 500 г фаршу, спецій беруть по половині столової ложки.
Змішуємо фарш зі спеціями.
Формуємо котлети і обсмажуємо з двох сторін на соняшниковій олії.
Подаємо котлети з різними соусами, салатами зі свіжих овочів.
Для соусу візьміть легкий йогурт і змішайте його з дрібно порізаними листям м’яти і кінзи. Потім додайте трохи оливкової олії, солі, перцю, трохи соку лимона.
Можна зробити бутерброди з батона з котлетами, листям салату, скибочками огірка і іншими свіжими овочами.