Яблучний пиріг на кефірі, смачніший за шарлотку. Мало тіста і багато начинки!
Цей французький пиріг на кефірі виходить дуже ніжним і неймовірно смачним, просто тане в роті, та й приготувати його не складе особливих труднощів. Раджу всім спробувати цю смакоту з чашкою улюбленого чаю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Список необхідних продуктів:
- 140 грам борошна
- два яйця
- один кілограм яблук
- чайна ложка розпушувача
- вершкове масло – 30 грам
- 10 грам ванільного цукру
- цедра одного лимона
- кефір, 1% – 150 грам
- 80 грам цукру
- лимонний сік – на свій розсуд.
Яблучний пиріг: процес приготування
У відповідний за об’ємом посуд вбиваємо два яйця, додаємо цукор і збиваємо все до утворення пишної білої маси, скориставшись міксером.
Потім підмішуємо кефір, розтоплене вершкове масло і ванільний цукор. Далі кладемо лимонну цедру. Змішавши борошно з розпушувачем, висипаємо його до решти продуктів і перемішуємо. Тепер необхідно все збити міксером, щоб вийшла однорідна маса.
Яблука тремо на тертці тоненькими шматочками, збризнути соком лимона і підмішати в тісто.
Беремо форму, краще всього підійде діаметром 20-22 сантиметри, на дно встеляємо пергамент, змащуємо вершковим маслом і притрушуємо борошном. У форму виливаємо тісто скориставшись кухонною лопаткою, таким чином, щоб яблучні часточки в тісті лежали.
Духовку нагріваємо до 180 градусів і кладемо в неї тісто випікатись на 60 хвилин.
Після приготування, десерт повинен охолонути протягом півгодини, потім перекладаємо його на тарілку, ділимо на порційні шматочки і кличемо всіх до чаю.