Яблучний пиріг на кефірі, смачніший за шарлотку. Мало тіста і багато начинки!

Цей французький пиріг на кефірі виходить дуже ніжним і неймовірно смачним, просто тане в роті, та й приготувати його не складе особливих труднощів. Раджу всім спробувати цю смакоту з чашкою улюбленого чаю.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя

Список необхідних продуктів:

  • 140 грам борошна
  • два яйця
  • один кілограм яблук
  • чайна ложка розпушувача
  • вершкове масло – 30 грам
  • 10 грам ванільного цукру
  • цедра одного лимона
  • кефір, 1% – 150 грам
  • 80 грам цукру
  • лимонний сік – на свій розсуд.

Яблучний пиріг: процес приготування

У відповідний за об’ємом посуд вбиваємо два яйця, додаємо цукор і збиваємо все до утворення пишної білої маси, скориставшись міксером.

Потім підмішуємо кефір, розтоплене вершкове масло і ванільний цукор. Далі кладемо лимонну цедру. Змішавши борошно з розпушувачем, висипаємо його до решти продуктів і перемішуємо. Тепер необхідно все збити міксером, щоб вийшла однорідна маса.

Яблука тремо на тертці тоненькими шматочками, збризнути соком лимона і підмішати в тісто.

Беремо форму, краще всього підійде діаметром 20-22 сантиметри, на дно встеляємо пергамент, змащуємо вершковим маслом і притрушуємо борошном. У форму виливаємо тісто скориставшись кухонною лопаткою, таким чином, щоб яблучні часточки в тісті лежали.

Духовку нагріваємо до 180 градусів і кладемо в неї тісто випікатись на 60 хвилин.

Після приготування, десерт повинен охолонути протягом півгодини, потім перекладаємо його на тарілку, ділимо на порційні шматочки і кличемо всіх до чаю.