Як правильно варити будь-яке варення так, щоб не утворювалася пінка: корисний секрет господинь
Все життя при варінні варення я зіштовхувалася з пінкою, особливо якщо ємність для варіння варення невелика, а ягід по саму кришку. Доводилося стояти і збираючи пінку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Може звичайно для когось це не настільки трудомісткий процес, але якщо є спосіб, який позбавить вас від зайвої роботи, то чому б ним не скористатися, чи не так?
Варення я готую зараз не так часто як раніше, але все ж готую. Іноді, взимку буває хочеться чогось “цього”, і в цей момент я із задоволенням відкриваю баночку черешневого варення, дуже воно смачне.
Отже, що ж радять робити жінки, для того, щоб позбутися від пінки? А все просто.
Коли ви по поставили на вогонь каструлю з ягодами, чекайте коли маса почне закипати. Як тільки з’являться перші бульбашки, додайте маленький шматочок вершкового масла. Дивно, але дійсно пінка вмить розчиняється!
Пояснюю, в чому секрет. Вершкове масло створює на поверхні варення невеликий пружний шар жиру, через який бульбашкам повітря буде пробитися складніше. Додавши 10 грам вершкового масла, можна не стояти біля ємності з киплячому варенням і постійно не прибирати зростаючу піну!
Відразу відповім на ваші питання: ніякого смаку, ніякого запаху від маленького шматочка масла не буде! На колір сиропу масло так само не впливає. Що стосується жирної плівки, в черешневому варенні з горіхами вона у мене була, але в мізерній кількості! А коли варення охололо повністю, то і плівка зникла.
Спочатку я переживала, що жирна плівка якось вплине на смак варення, але як виявилося даремно! І тільки при повному охолодженні я переконалася в тому, що даний спосіб робочий, пінки при варінні дійсно не було.
Варення вийшло таким же смачним, як і раніше. Скоро буду готувати абрикосове і обов’язково скористаюся цим Лайфхаком, хоча б для зручності і в цілях економії часу!
Яку кількість масла необхідно додати? Певної кількості немає – все на око. На чашку варення – 0,5-1 чайна ложка вершкового масла. В одній чашці рекомендується варити не більше 3 кг ягід.
А як ви поставилися до такого способу варіння? Діліться в коментарях своєю думкою і своїми секретам на кухні!
Бажаю вам приємного апетиту, гарного настрою і готуйте із задоволенням!