Як правильно заготовити кукурудзу на зиму

Цей рецепт допоможе вам законсервувати кукурудзу самостійно. Тепер не потрібно буде купувати в магазині дорогі баночки, в складі яких багато шкідливого. Ваші салати з домашньої консервованої кукурудзою будуть набагато смачніші, аніж з магазинною!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Які продукти будуть потрібні:

  • Молоденька кукурудза – скільки вам потрібно;

Складові маринаду (розраховано на 4 банки об’ємом 0,5 літрів):

  • Один літр води;
  • 30 г солі;
  • Дві стіл. ложки цукру;
  • Пів чайн. ложки лимонної кислоти.

Приступаємо до процесу приготування

Очистити кукурудзу від листочків, промити і укласти в каструлю, видаливши зіпсовані зернятка. Молоденька кукурудза вариться всього 15-20 хвилин, а стара може готуватися до 1 години 30 хвилин.

Варену кукурудзу опускаємо в холодну воду, щоб швидко і просто відокремити зернятка від качанів. Зернятками наповнити баночки.

Для маринаду з’єднайте всі продукти, перераховані вище, у воді і прокип’ятіть 2-3 хвилини, а після відразу залийте кукурудзу.

Простерилізуйте заготовки 20-25 хвилин. Ємності закатати, перевернути і обернути чимось теплим. Нехай остигають. Зберігати слід в підвалі або коморі.