Як приготувати справжні українські галушки з куркою
Любителям картопляного тіста пропоную спробувати відому страву з української кухні – галушки з куркою. Така ситна і смачна страва до душі буде як дорослим, так і дітям. У нашій родині воно завжди йде на «ура».
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
За всю історію галушок з’явилося безліч рецептів і методів їх подачі. Раніше їх готували без начинки і подавали як гарнір до основної страви. Сьогодні галушки найчастіше готують з м’ясом, рибою або грибами. Я вважаю за краще начинку з курячого фаршу. Ароматне і насичене тісто чудово врівноважує смак ніжного м’яса. Картопляні галушки з куркою відмінно підійдуть для сімейного обіду або вечері або святкового застілля. Приступимо до приготування, щоб і ви змогли насолодитися божественним смаком справжніх українських галушок.
Необхідні продукти:
- Пшеничне борошно – 350 г
- Картопля – 400 г
- Манка – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Куряче філе – 250 г
- Цибуля – 1 шт.
- Вода – 30 мл
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Сіль за смаком
Як приготувати галушки з куркою
Почистіть картоплю і наріжте її часточками. Відваріть її в солоній воді. Потім злийте воду, потовчіть картоплю і охолодіть її.
У остиглe картоплю додайте манку і яйце, перемішайте, потім поступово всипте борошно.
Замісити м’яке тісто. Воно повинно трохи липнути до рук. Дайте тісту відпочити 30 хвилин.
Куряче філе і цибулю подрібніть в блендері або м’ясорубці. Додайте сіль і перець за смаком і холодну воду, потім ретельно перемішайте.
Присипте робочу поверхню і руки борошном. Тісто розділіть на 15 частин і з кожної сформуйте коржі.
У центр кожного коржика викладіть по столовій ложці фаршу. Підніміть краї у формі мішечка, потім скачайте руками колобки.
Перекладіть галушки в киплячу солону воду. Після того, як вони спливуть на поверхню, зменшіть вогонь і варіть 10 хвилин.
Подавайте галушки з куркою гарячими і обов’язково зі сметаною і свіжою зеленню або смаженою цибулею. Смачного!