Як приготувати універсальне сирне тісто

Це тісто дуже просте, однак випічка дуже смачна: буквально тане в роті.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Для тіста нам треба:

  • 300 г сиру
  • 300 г борошна
  • 200 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • ванілін, ванільний цукор

Спосіб приготування:

1. Тремо сир, додаємо в нього м’яке вершкове масло, ванілін, сіль і збиваємо.

2. В однорідну сирну масу додаємо добре просіяне борошно і вимішуємо тісто, яке виходить дуже м’яке, але не липке.

3. Загортаємо тісто в плівку і хвилин на 40-50 відправляємо його в холодильник.

4. Дістаємо тісто з холодильника і обробляємо його на свій розсуд: робимо рогалики, печиво, пиріжки та багато чого іншого.

5. Випікаємо вироби з цього тесту при 180 градусах до легкого рум’янцю.

Приємного чаювання!!!

Рогалики з сирного тесту

  • 100 г борошна
  • 100 г сл масла
  • 100 г сиру
  • 1 жовток
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка цукру

Для начинки:

  • в кожен рогалик по 1 ст. ложці цукру і щіпці кориці

Спосіб приготування:

1. Додаємо з сир борошно і нарізане кубиками масло. Рубаємо швидко ножем до утворення крихти.

2. Додаємо в цю масу жовток, замішуємо тісто. Тісто скочується в кулю і кладемо в холодильник хвилин на 40.

3. Після холодильника розгортає тісто у великий корж і розрізаємо її на сектори – трикутники.

4. Кожен трикутник присипаємо цукром з корицею і загортаємо в рогалик.

5. Укладаємо рогалики на піднос і ставимо в морозилку на 25-30 хвилин.

6. Випікаємо до золотистого кольору при температурі 180˚.