Як в шкільній їдальні! Рецепт молочних коржів зі смаком з дитинства

Молочні коржики завжди можна було купити за кілька копійок в шкільній та студентській їдальні, вони були дуже популярні і багато донині, згадують їх з ностальгією.

Повідомляє miysvit.pp.ua, із посиланням на mandarynka.com.ua

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 350 г;
  • молоко – 80 мл;
  • масло вершкове або маргарин – 80 г;
  • цукор – 180 г;
  • яйце – 1 шт;
  • сода, гашена оцтом – половина ч.л;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Процес приготування

Розм’якшене вершкове масло перетираємо з цукром.

Збиваємо яйце і відділяємо трохи – це піде для змазування печива перед випічкою.

З’єднуємо масло з цукром, яйцем і молоком, ванільним цукром, збиваємо до однорідності.

Борошно змішуємо з розпушувачем і просіваємо в масу. Вимішуємо м’яке і гладке тісто.

Робочу поверхню присипаємо борошном, розкачуємо пласт тіста до 0.8 мм завтовшки і вирізаємо формочками печиво.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо печиво, змащуємо збитим яйцем.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо 15 хвилин.