Які б солодощі ви не готували, цей крем підійде до них
Креми для торта або тістечка – це справжня смакота. Однак знайти хороший рецепт досить складно. У більшості випадків популярні крема дуже солодкі або надто жирні. А ось цей рецепт точно припаде вам до смаку!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Спробуйте приготувати карамельний крем. Його легкий смак і ніжність підкорюють з першого разу. Таким кремом можна промащувати коржі, використовувати його в якості начинки для тістечок. Також він підійде для прикраси готових виробів. Та й чого гріха таїти, його можна їсти як самостійну страву!
Вам знадобиться:
- 600 мл молока;
- 100 мл води;
- 4 яйця;
- 2 ст. л. борошна;
- 300 гр. цукру;
- щіпка солі.
Спосіб приготування
- Спочатку потрібно приготувати карамель. Для цього в сковороді чи каструлі з товстим дном змішати 150 гр. цукру і 100 мл води. Поставте на повільний вогонь і безперервно помішуйте до тих пір, поки маса не стане коричневою. Важливо щоб вона була густою і тягучою. Не передержіть масу на вогні! Як тільки побачите, що карамель стала коричневою і ароматною, приступайте до наступного етапу.
- В карамель додайте цукор, що залишився і налийте 500 мл молока.
- Молоко, яке залишилося (100 мл) змішайте з борошном. Повинна вийти однорідна рідина без грудочок. Тонкою цівкою вливайте її в киплячу масу, безперервно помішуючи.
- Потім збийте яйця з сіллю і дуже повільно додайте їх до маси на плиті. Тримайте на вогні до закипання.
- В результаті у вас повинен вийти однорідний ніжний крем з чудовим смаком та ароматом!
Універсальний крем готовий! Промажте ним бісквітні, медові, пісочні або листкові коржі. Також спробуйте поєднувати крем з горіхами – виходить просто шедевр!