Якщо готую рибу, то тільки так. І на вечерю, і на святковий стіл (дуже простий рецепт)
За допомогою цього рецепту, рибу можна зробити в коптильні або просто запекти в духовці. Повірте, смак виходить в обох випадках рибка ароматна, апетитна і дуже смачна.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- форель райдужна або будь-яка друга, 1 штука ціла, близько 1 кг;
- цибуля, 2 шт;
- часник, 6 зубчиків;
- кріп;
- лимон, кілька кілець;
- біле вино;
- сіль, перець, соняшникова олія.
Процес приготування риби
Рибу ріжемо і прибираємо нутрощі, зябра, добре все промиваємо і просушуємо рушниками.
Цибулю, часник і лимон дрібно ріжемо, зелень будь-яку на ваш смак січемо.
Порада: у лимона прибираємо шкірку, щоб не було гіркоти в рибі.
Натираємо тушку всередині і зовні сіллю, перцем, спеціями, олією.
У черевце укладаємо лимон, цибулю і часник, зелень.
Беремо фольгу, складаємо вдвічі і робимо човник за розміром рибки. Укладаємо тушку і поливаємо білим вином – тушка повинна лежати в вині, так що не заливайте її повністю.
Накриваємо фольгою.
Відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів і тушкуємо 40 хвилин.
Хочу зауважити, що ви можете тушкувати її довше, щоб цибуля точно підготувалася. Але якщо ви любите трохи хрустку цибулю, тоді буде достатньо і 20 хвилин.