З чим закрити березовий сік, щоб він був смачний та довго зберігався
Саме зараз сезон збирання березового соку – цей продукт є надзвичайно корисним для організму, адже він містить велику кількість органічних кислот, макро- та мікроелементів. Останнім часом українці все менше споживають березового соку, тому ми вирішили вам про нього нагадати. Найкращі рецепти напою ви знайдете саме тут.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
- Чистий сік без наповнювачів.
Візьміть:
- Березовий сік 3 л;
- Цукор пісок 1 скл.;
- Лимонна кислота 1/8 ч. л.
Спосіб приготування:
Березовий сік потрібно перелити в каструлю та закип’ятити. Потім сюди ж додаємо лимонну кислоту та цукор, розчиняємо інгредієнти. Готовий сік переливаємо в стерилізовані банки по вінця й закатуємо кришкою.
- Сік з шипшиновими ягодами.
Візьміть:
- Березовий сік 3 л;
- Цукор пісок 1 скл.;
- Лимонна кислота 1/8 ч. л.;
- Сухі ягоди шипшини 14 шт.
Спосіб приготування:
Знову ж таки потрібно прокип’ятити березовий сік, змішати його з цукром та лимонною кислотою. Потім сюди ж розмістити ще 14 сухих ягід шипшини, всі банки простерилізувати й по вінця налити соку. Коли сік трішки переллється, то закатати стерилізованими кришками.
- Сік з лимонами, апельсинами та ківі.
Візьміть:
- Березовий сік 3 л;
- Цукор пісок 1 скл.;
- Лимонна кислота ¼ ч. л.;
- Лимони, апельсини та ківі.
Спосіб приготування:
Знову готуємо за попереднім рецептом, додаючи в банки порізані кружечками ківі, лимони або апельсини. Сік переливайте в банку до самого верху, щоб коли покладете кришку трішки перелилось через край.
- Сік із чорносливом.
Візьміть:
- Березовий сік 3 л;
- Цукор пісок 1 скл.;
- Лимонна кислота 1/2 ч. л.;
- Чорнослив 7 шт.
Спосіб приготування:
Варимо березовий сік, додаємо цукор та лимону кислоту, переливаємо все у стерилізовані банки. Потім сюди потрібно помістити чорнослив. Закатайте кришкою. Ваш сік має стати коричневого кольору.
- Сік аналог чаю “Ліптон”.
Закип’ятіть березовий сік та додайте сушені яблука та цукор. Потім помістіть в кожну банку 4 кружечки лимона та залийте соком.
- Сік з ананасом.
Зварений березовий сік з лимонною кислотою та цукром потрібно перелити в банку та помістити ще декілька скибок очищеного ананаса.
- Сік із пагонами смородини.
Готуємо за попередніми рецептами, просто під час кипіння додаємо до соку ще 3 пагони смородини, а потім закатати.
- Сік з апельсинами та родзинками.
До готового березового соку з лимонною кислотою та цукром в банці слід додати 3 скибки апельсина та пів склянки родзинок.
- Березовий сік із льодяниками “Барбарису”, “Дюшесу” та м’ятою.
4 цукерки потрібно помістити на дно трилітрової банки, а ще також поставити сюди 2 кружечки лимону чи апельсину, 1/2 ч. л. лимонної кислоти та 250 грамів цукру. Потім залити все окропом та закатати.
Смачного!