З чим закрити березовий сік, щоб він був смачний та довго зберігався

Саме зараз сезон збирання березового соку – цей продукт є надзвичайно корисним для організму, адже він містить велику кількість органічних кислот, макро- та мікроелементів. Останнім часом українці все менше споживають березового соку, тому ми вирішили вам про нього нагадати. Найкращі рецепти напою ви знайдете саме тут. 

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

  1. Чистий сік без наповнювачів.

Візьміть:

  • Березовий сік 3 л;
  • Цукор пісок 1 скл.;
  • Лимонна кислота 1/8 ч. л.

Спосіб приготування: 

Березовий сік потрібно перелити в каструлю та закип’ятити. Потім сюди ж додаємо лимонну кислоту та цукор, розчиняємо інгредієнти. Готовий сік переливаємо в стерилізовані банки  по вінця й закатуємо кришкою.

  1. Сік з шипшиновими ягодами.

Візьміть:

  • Березовий сік 3 л;
  • Цукор пісок 1 скл.;
  • Лимонна кислота 1/8 ч. л.;
  • Сухі ягоди шипшини 14 шт.

Спосіб приготування: 

Знову ж таки потрібно прокип’ятити березовий сік, змішати його з цукром та лимонною кислотою. Потім сюди ж розмістити ще 14 сухих ягід шипшини, всі  банки простерилізувати й по вінця налити соку. Коли сік трішки переллється, то закатати стерилізованими кришками.  

  1. Сік з лимонами, апельсинами та ківі. 

Візьміть:

  • Березовий сік 3 л;
  • Цукор пісок 1 скл.;
  • Лимонна кислота ¼ ч. л.;
  • Лимони, апельсини та ківі.

Спосіб приготування: 

Знову готуємо за попереднім рецептом, додаючи в банки порізані кружечками ківі, лимони або апельсини. Сік переливайте в банку до самого верху, щоб коли покладете кришку трішки перелилось через край.

  1. Сік із чорносливом. 

Візьміть:

  • Березовий сік 3 л;
  • Цукор пісок 1 скл.;
  • Лимонна кислота 1/2 ч. л.;
  • Чорнослив 7 шт.

Спосіб приготування: 

Варимо березовий сік, додаємо цукор та лимону кислоту, переливаємо все у стерилізовані банки. Потім сюди потрібно помістити чорнослив. Закатайте кришкою. Ваш сік має стати коричневого кольору. 

  1. Сік аналог чаю “Ліптон”. 

Закип’ятіть березовий сік та додайте сушені яблука та цукор. Потім помістіть в кожну банку 4 кружечки лимона та залийте соком.

  1. Сік з ананасом. 

Зварений березовий сік з лимонною кислотою та цукром потрібно перелити в банку та помістити ще декілька скибок очищеного ананаса. 

  1. Сік із пагонами смородини. 

Готуємо за попередніми рецептами, просто під час кипіння додаємо до соку ще 3 пагони смородини, а потім закатати.

  1. Сік з апельсинами та родзинками. 

До готового березового соку  з лимонною кислотою та цукром в банці слід додати 3 скибки апельсина та пів склянки родзинок.

  1. Березовий сік із льодяниками “Барбарису”, “Дюшесу” та м’ятою. 

4 цукерки потрібно помістити на дно трилітрової банки, а ще також поставити сюди 2 кружечки лимону чи апельсину, 1/2 ч. л. лимонної кислоти та 250 грамів цукру.  Потім залити все окропом та закатати.

Смачного!