За допомогою цього методу вишня зберігається в повній цілості до 2-х років
Така заготовка стане основою для вишневого компоту. Рецепт досить простий і легкий, ягода буде довго залишатися свіжою і ароматною.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- вишня, 2 кг;
- цукор, 3 ст.л;
- вода.
Процес приготування
Вишню промиваємо, перебираємо і просушуємо від надлишків води.
Розсипаємо ягоду по чистим і сухим банкам. Заповнюємо їх до верху.
У кожну банку всипаємо по столовій ложці цукру і заливаємо водою по вінця.
Накриваємо кришками і ставимо в каструлю на рушник вниз шийкою.
Наливаємо теплу воду і стерилізуємо банки після закипання протягом 15 хвилин.
Виймаємо банки і ставимо на кришки остигати.
Краще зберігати консервацію в підвалі, щоб не було доступу сонячного світла.
Такі ягоди підходять для компоту: просто виливаємо всю банку в каструлю, доливаємо води і всипаємо цукор на свій смак. Варимо компот. Самі ягоди можна додавати в десерти, торти, креми.