Закуска до будь-якого свята, вам залишається тільки вирішити, яку вибрати начинку
Картопляний рулет універсальна закуска, а коли ще й начинка на вибір з шинкою або з грибами – це вдвічі цікавіше.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для коржа
- 500 гр очищеної картоплі
- 5 яєць
- 1 цибулина
- 2-3 гілочки кропу
- 1 ст.л. соняшникової олії
- Сіль перець за смаком
Для начинки з шинкою
- 300 гр шинки
- 200 гр сиру
Для грибної начинки
- 500 гр печериць
- 1 цибулина
- 4 ст.л. сметани (25-30%)
- 50 гр твердого сиру
- Невеликий пучок кропу
- соняшникова олія
- Спеції за смаком
Яйця змішуємо за допомогою вилки зі спеціями. Картоплю натираємо на грубій терці. Цибулину дуже дрібно нарізаємо або подрібнюємо блендером. Кріп також подрібнюємо. Замішуємо все разом овочі і яєчну суміш.
Деко застеляємо пергаментним папером, обов’язково змащуємо її олією. Викладаємо масу. Розрівнюємо і відправляємо випікатися при 180 градусах близько 30 хвилин.
Для шинкової начинки: шинку нарізаємо тонкими пластинками, сир натираємо на грубій терці.
Готовий картопляний корж посипаємо тертим сиром. Зверху викладаємо шматочки шинки.
Звертаємо щільним рулетом, обертаємо пергаментним папером і відправляємо в духовку ще хвилин на 10.
Знімаємо папір, рулету даємо охолонути й нарізаємо на порційні шматочки. Смачного!
Для грибної начинки: Нарізаємо гриби пластинками, цибулю кубиками.
Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, додаємо гриби і смажимо до готовності (поки не випарується рідина). Солимо. Перчимо. Додаємо сметану і подрібнену зелень. Обсмажуємо все разом пару хвилин. Готово! На картопляний корж викладаємо гриби, а зверху тертий сир. Звертаємо рулетом і запікаємо в духовці ще 10 хвилин.