Закуска з баклажанів і помідорів на святковий стіл! Швидко і просто
Простий рецепт дуже смачної і ароматної закуски з баклажанів і помідорів, сиру і часнику із зеленню.
Про це пише Мій Світ, за матералами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 2 шт;
- помідори, 3 шт;
- сир, 100 г;
- часник, 2 зубчики;
- майонез, 100 г;
- сіль, перець, зелень.
Процес приготування
Баклажани ріжемо кружальцями, солимо і залишаємо на 40 хвилин, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.
Порада: етап з сіллю ви можете пропустити, якщо у вас добрі сорти баклажана і вони не гірчать – сьогодні все більше на ринку таких сортів, тому попередньо засолювати овоч не потрібно, баклажани НЕ гірчать.
Сир і часник тремо на дрібній тертці. Помідори ріжемо кружками.
Обсмажуємо баклажани на невеликій кількості соняшникової олії з двох сторін до золотистої скоринки. Виймаємо на паперові рушники і охолоджуємо.
На кружечок баклажана кладемо соус із сиру, зверху – кружечок помідора. Робіть стільки шарів, скільки вам подобається.
Викладаємо такі «бутерброди» на тарілку і подаємо до столу.