Закуска з баклажанів і помідорів на святковий стіл! Швидко і просто

Простий рецепт дуже смачної і ароматної закуски з баклажанів і помідорів, сиру і часнику із зеленню.

Про це пише Мій Світ, за матералами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • баклажани, 2 шт;
  • помідори, 3 шт;
  • сир, 100 г;
  • часник, 2 зубчики;
  • майонез, 100 г;
  • сіль, перець, зелень.

Процес приготування

Баклажани ріжемо кружальцями, солимо і залишаємо на 40 хвилин, промиваємо і просушуємо паперовими рушниками.

Порада: етап з сіллю ви можете пропустити, якщо у вас добрі сорти баклажана і вони не гірчать – сьогодні все більше на ринку таких сортів, тому попередньо засолювати овоч не потрібно, баклажани НЕ гірчать.

Сир і часник тремо на дрібній тертці. Помідори ріжемо кружками.

Обсмажуємо баклажани на невеликій кількості соняшникової олії з двох сторін до золотистої скоринки. Виймаємо на паперові рушники і охолоджуємо.

На кружечок баклажана кладемо соус із сиру, зверху – кружечок помідора. Робіть стільки шарів, скільки вам подобається.

Викладаємо такі «бутерброди» на тарілку і подаємо до столу.