Закуска з скумбрії, яка сподобається навіть тим, хто не любить рибу

На святі я часто робила домашні заготовки, але тільки недавно дізналася, що можна замаринувати скумбрію так, що навіть ті, хто не люблять рибу попросять рецепт і добавку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Складові:

  • часник – 2-3 зубчики
  • лавровий лист – 1 шт
  • сіль – 1/2 ч.л
  • цукор – невелика дрібка
  • мелений чорний перець і мелений коріандр – за смаком
  • скумбрія – 1 середніх розмірів

Порядок приготування:

Відрізаємо у риби голову і плавники, розрізаємо на 2 рівні частини вздовж спини і очищаємо від різних кісточок і подібних непотрібних частин.

Спеції подрібнюємо в дрібну крихту (разом з лавровим листом), сіль змішуємо з цукром, часник подрібнюємо в чесникодавці або дрібно кришимо ножем.

Обмащуємо філе спочатку сіллю з цукром, потім спеціями і в самому кінці натираємо часником.

З’єднуємо філе скумбрії внутрішньою стороною і щільно обмотуємо плівкою, краще в кілька шарів.

Ставимо в холодильник на 12 годин, щоб рибка просякла спеціями і всі інгредієнти обмінялися смаком, потім злегка заморожуємо, щоб закуска довше залишалася свіжою і легко нарізалася для красивої подачею.

Подаємо злегка відтанулою, добре поєднується з ароматним картоплею і свіжою зеленню. Смачного!