Заливна риба: рецепт оригінальної і дуже смачної страви на свята

Пропонуємо Вам приготувати дуже смачну до святкового столу. Заливна риба – оригінальна і смачна страва.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Для приготування необхідно:

  • риба (севрюга, палтус, тріска, окунь і т.д.) – 1 кг;
  • рибний бульйон – 1 л;
  • желатин – 40г;
  • яйце (білки) – 2 шт;
  • морква – 1 шт;
  • корінь петрушки – 1 шт;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • лимон – 1/2 плоду;
  • зелень петрушки і кропу – за смаком;
  • варені овочі – 2-3 шт.

Приготування

Промити і порізати шматочками рибу відварити і остудити. Бульйон процідіть. Желатин розмочити попередньо в холодній воді, а потім розчиніть в гарячому бульйоні.

Коли бульйон з желатином трохи охолоне, додайте в нього сирі, розведені у воді яєчні білки, цибулю, петрушку, моркву і кип’ятіть бульйон до тих пір, поки він не стане зовсім прозорим. Потім процідіть його через серветку або марлю і остудіть.

На дно блюда налийте трохи желе, розподіліть шматки риби, зверху покладіть на них скибочки лимона, петрушку, кріп, часточки овочів. Залийте все це желе і дайте застигнути. До заливного подайте в соуснику хрін з оцтом або майонезом.

Смачного!