Замість 3 годин, готую 30 хвилин. Заготівля на зиму: густа томатна паста
Густа і ароматна томатна паста виходить без зайвого клопоту і втрати часу на кухні.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 5 кг;
Процес приготування
Помідори вибираємо м’ясисті, але не сильно соковиті, щоб не займатися уварюванням пюре.
Подрібнюємо помідори блендером і відправляємо на вогонь.
Зверху ставимо дрібне сито і прибираємо черпаком сік, який буде утворюватися.
Протягом 30 хвилин варимо масу і прибираємо сік.
Перекладаємо пасту в сито і даємо стекти зайвому соку протягом 10 хвилин.
За допомогою ложки перетираємо масу через сито, щоб видалити шматочки шкірки і насіння.
На цьому етапі можна розкласти пасту в пакети і відправляємо в морозильну камеру для заморозки на зиму.
Можна перекип’ятити її і розкласти по сухим і стерильним банкам, закрутити кришками і відправити в підвал або в комору. Соус буде довго зберігається.
Якщо є час і бажання, можна заправити соус сіллю, цукром, тертим часником, додати ароматні трави і спеції, варити хвилин 5 і тільки потім розкладати по банках на зберігання.