Замість пиріжків: вся сім’я підсіла на них! Човники з сиром, часником і зеленню

Швидка і поста страва на сніданок і як перекус. Такі коржі у вигляді човників з начинкою – це дуже смачно і ситно.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле, 200 мл;
  • дріжджі сухі, 1 ч.л;
  • цукор 1 ст.л;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л;
  • борошно, близько 330 г.

Для приготування начинки необхідно:

  • сир, 150 г;
  • зелень будь-яка;
  • часник, 3 зубчики.

Процес приготування

У теплому молоці розчиняємо сіль і цукор, дріжджі, залишаємо на 10 – 15 хвилин. Вливаємо олію, перемішуємо.

Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо м’яке і еластичне тісто.

Накриваємо і залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Сир тремо на дрібній тертці. Змішуємо з подрібненими часником і зеленню, солимо і перчимо.

Тісто ділимо на порційні шматочки, скачуємо колобки, накриваємо і залишаємо на 15 хвилин.

Замість пиріжків: вся сім'я підсіла на них! Човники з сиром, часником і зеленню

Формуємо човники і викладаємо їх на застелене пергаментом деко.

В середині кожної човники робимо надріз гострим ножем і розминаємо пальцями тісто, щоб вийшла виїмка.

Замість пиріжків: вся сім'я підсіла на них! Човники з сиром, часником і зеленню

Змащуємо сметаною або майонезом, викладаємо начинку

Замість пиріжків: вся сім'я підсіла на них! Човники з сиром, часником і зеленню

Запікаємо при 180 градусах близько 15 хвилин до рум’яності.

Замість пиріжків: вся сім'я підсіла на них! Човники з сиром, часником і зеленню

Подаємо в гарячому або в холодному вигляді – вони однаково смачні.

Не вдається скопіювати.