Запіканка із сирої картоплі з фаршем

Картопляна запіканка – це дуже проста і смачна страва. Якщо у вас немає часу довго стояти біля плити, готуючи гарнір і м’ясо окремо, ця швидка страва стане ідеальним рішенням, чим нагодувати сім’ю.

Нам потрібно:

  • картопля очищена – 1,3 кг.
  • м’ясний фарш – 0,5 кг.
  • сир – 300 гр.
  • яйця – 4 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • рослинна олія для змащування форми
  • сіль
  • перець

Покроковий рецепт приготування

Пропускаємо через блендер або трем на великій тертці цибулю. Додаємо до фаршу цибулю, сіль, перець – перемішуємо.

Картопля і сир окремо трем на великій тертці. 1/3 частину сиру відокремимо на тарілку, він знадобиться в кінці. Яйця злегка збиваємо із сіллю вінчиком.

Додаємо до картоплі яйця, більшу частину сиру, сіль, перець та перемішуємо.Форму для запікання змажемо олією. У нашому випадку форма 20 см Х 27 см.

Візуально ділимо картопляну масу на 2 частини. Викладаємо одну частину у форму для запікання, рівняємо. Зверху м’ясний фарш, рівняємо. Останній шар картопляна маса.

Відправляємо в наперед розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Потім посипаємо сиром, що залишився, і знову в духовку на 10-15 хвилин.

Наша запіканка готова!

Не вдається скопіювати.