Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу
Бастурма – улюблена страва в моїй родині. Раніше я купувала її в магазині, але тепер роблю сама. І сьогодні я розповім вам рецепт чудової закуски.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподоабйка
Інгредієнти
- 600 грамів курячого філе;
- 1 кілограм солі;
- 2 столові ложки паприки;
- 1 столова ложка сухого часнику;
- 0,5 столової ложки чорного меленого перцю.
Спосіб приготування
Для початку необхідно відрізати мале філе і інші зайві шматочки.
Висипаємо в ємність сіль і зверху кладемо м’ясо.
Посипаємо сіллю і накриваємо плівкою або тарілкою. Потім поміщаємо в холодильник на 24 години.
Через цей час потрібно очистити філе від солі і промити його.
Заливаємо філе водою на 2-4 години. Воду потрібно міняти кожні 30 хвилин. Чим менше м’ясо полежить у воді, тим більше солоним воно буде.
В окремій ємності змішуємо приправи.
Куряче м’ясо обсушуємо паперовим рушником, а потім добре умочуємо в приправах. Робимо в кожному шматочку отвір для мотузки.
Підвішуємо в провітрюваному приміщенні на 3-5 днів. Чим довше м’ясо висить, тим сухіше воно вийде.
Ось така бастурма у нас вийшла. Смачного!