Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Бастурма – улюблена страва в моїй родині. Раніше я купувала її в магазині, але тепер роблю сама. І сьогодні я розповім вам рецепт чудової закуски.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподоабйка

Інгредієнти

  • 600 грамів курячого філе;
  • 1 кілограм солі;
  • 2 столові ложки паприки;
  • 1 столова ложка сухого часнику;
  • 0,5 столової ложки чорного меленого перцю.

Спосіб приготування

Для початку необхідно відрізати мале філе і інші зайві шматочки.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Висипаємо в ємність сіль і зверху кладемо м’ясо.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Посипаємо сіллю і накриваємо плівкою або тарілкою. Потім поміщаємо в холодильник на 24 години.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Через цей час потрібно очистити філе від солі і промити його.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Заливаємо філе водою на 2-4 години. Воду потрібно міняти кожні 30 хвилин. Чим менше м’ясо полежить у воді, тим більше солоним воно буде.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

В окремій ємності змішуємо приправи.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Куряче м’ясо обсушуємо паперовим рушником, а потім добре умочуємо в приправах. Робимо в кожному шматочку отвір для мотузки.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Підвішуємо в провітрюваному приміщенні на 3-5 днів. Чим довше м’ясо висить, тим сухіше воно вийде.

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу

Ось така бастурма у нас вийшла. Смачного!

Завжди готую бастурму тільки так, і вона виходить смачніша дорогого делікатесу