Зберігаємо грушу вдома правильно щоб не гнила

Щоб не втратити урожай, важливо знати як правильно його зберігати.

Якщо хочеться усю зиму насолоджуватися смачними грушами, то варто дотримуватися простих інструкцій. Спочатку необхідно обрати відповідний сорт. До осінніх і зимових сортів груші належать Улюблениця Яковлєва, Мармурова груша, Ошатна Єфімова, Бере Боск, Першотравнева

Терміни збору та підготовка до зберігання

Знімати плоди краще разом з хвостиками, вони мають бути недостиглими. Плоди повинні легко зніматися з гілок. Фрукти можна відправити у морозильну камеру, але не мити. Спочатку груші потрібно упакувати по поліетиленових пакетах. У кожній упаковці роблять отвори для потрапляння повітря.

Також відмінний варіант зберігання — звичайні дерев’яні ящики. Важливо не залишати їх на підлозі, краще розташувати на стелажах або спорудити хоча б мінімальні підставки. У квартирі груші часто зберігають у коморі або на балконі. Немиті плоди збережуться, якщо покласти їх у ящики і засипати сухим листям або піском.

Груші можна зберігати у холодильнику, якщо його температура буде у межах 1-4 градусів. У морозильній камері температура має бути -18 градусів. Контейнери або пакети потрібно ставити на рівну полицю, щоб плоди замерзали рівномірно.

Використання морозилки

Перед тим як відправити фрукти на зберігання у морозильну камеру, їх слід обробити. Спочатку груші потрібно помити і порізати на шматочки середнього розміру. Щоб часточки не злиплися під час зберігання, їх попередньо підморожують. Для цього розкладають шматочки груш у один шар у морозилці і тримають там близько 5 годин.

Зверніть увагу, що неупаковані груші не можна залишати у морозильній камері довше ніж на 5 годин. Це негативно позначиться на структурі волокон і смакових якостях. Підготовані шматочки фруктів далі пакують і запечатують у контейнери з харчового пластику або пакети, що застібаються. Усередині пакетів не має бути зайвого повітря. Інакше фрукти почнуть темнішати і псуватися. Контейнер не має бути повністю заповнений нарізкою. На упаковках можна проставити назву і дату, щоб точно знати, з якого часу почалося зберігання.

Тривалість зберігання

У свіжому стані груші зберігаються 2-4 місяці. Сховище має бути без грибків, цвілі і коливань температури. Кожну грушу потрібно попередньо оглянути, відбракувавши екземпляри з тріщинами та іншими ушкодженнями.

Якщо груші будуть зберігатися у льоху або підвалі, простір потрібно продезінфікувати. Приміщення для зберігання має періодично провітрюватися. Не можна поруч з грушами тримати овочі з сильним ароматом. Фрукти можуть запозичити цей запах.

Раз на місяць потрібно перебирати плоди і прибирати гнилі груші.