Шоколадний зефір, який просто тане в роті. Простий рецепт приготування

Пропонуємо приготувати дуже смачний десерт, який виходить дуже ніжний на смак та буде танути в роті. Назва цих ласощів – шоколадний зефір. Ви все життя куштували зефір, який ви купляєте в магазині, а зараз пропонуємо приготувати його в домашніх умовах з натуральних продуктів. Тож скоріше занотовуйте рецепт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Улюблена

Вам знадобиться:

  • Желатин – 10 гр.;
  • Вода питна – 120 мл.;
  • Цукор – 220 гр.;
  • Шоколад натуральний чорний – 90 гр.;
  • Ваніль;
  • Цукрова пудра – 1 столова ложка;
  • Какао натуральне – 1 столова ложка;
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 столова ложка.

Спосіб приготування:

  1. Для початку розчиніть желатин у 70 мл води.
  2. Шоколад розтопіть на водяній бані.
  3. Розчиніть цукор з 50 мл води, поставте на вогонь та почекайте поки суміш закипить. Після зніміть її з вогню.
  4. Розчиніть желатин на водяній бані, щоб не було крупинок. Додайте ванілін.
  5. Після у желатин додайте зварений цукровий сироп та збийте міксером на протязі 10 хвилин. Повинна утворитися пишна та світла суміш.
  6. Додайте шоколад та знову збийте міксером.
  7. Візьміть квадратну форму, застеліть її харчовою плівкою. Плівку змастіть олією та вилийте приготовану суміш в неї. Зверху накрийте плівкою.
  8. Помістіть форму в холодильну камеру на 3 години.
  9. Притрусіть робочу поверхню трохи приготованим порошком із суміші какао, крохмалю та цукрової пудри. Викладіть на неї готовий зефір. Розріжте на квадратні шматочки та обваляйте у приготованому порошку.

Приємного апетиту. Ці ласощі вам неодмінно сподобаються.