Маківник перекладений, з яблуками. Смакота якої ви ще не коштували
Маківник перекладений, з яблуками – це смачна дріжджова випічка з ніжною, злегка вологою маковою начинкою з яблуками. Смачний маківник, що тепло пахне святами. Радимо приготувати і насолоджуватись бездоганним смаком.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Смакота
Маківник перекладений, з яблуками – інгредієнти
- Борошно – 3 склянки.
- Цукор – ¼ склянки.
- Молоко – 3 ст.л.
- Дріжджі (свіжі) – 50 г.
- Сметана – 1 склянка.
- Жовтки – 3 штуки.
- Масло – 150 г.
- Сіль – щіпка.
- Мак блакитний – 200 г.
- Молоко – 2 склянки.
- Мед рідкий – 4 ст.л.
- Цукор – ½ склянки.
- Манка – 4 ст.л.
- Масло – 50 г.
- Яблуко – 2 штуки.
- Білки – 3 штуки.
- Сіль –щіпка.
Маківник перекладений, з яблуками – рецепт приготування
Макова маса
Молоко доводимо до кипіння, додаємо мак, доводимо до кипіння, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою. Залишаємо мак до повного охолодження. Відціджуємо мак, добре збиваємо в блендері (перемелюємо на м’ясорубці, розтираємо вручну).
До меленого маку додаємо мед, цукор, розтоплене масло, манку та терті на морквяній тертці яблука. Все добре вимішуємо.
Збиваємо білки разом з сіллю до стійкої піни, обережно вмішуємо в макову масу. (Білки збиваємо та додаємо до маку безпосередньо перед складанням маківника).
Тісто
Дріжджі розтираємо з цукром та молоком.
Жовтки змішуємо з сметаною та розтопленим маслом, вливаємо дріжджі, замішуємо тісто. Добре вимішуємо, накриваємо бавовняною серветкою, ставимо в тепле місце приблизно на годину.
Коли тісто подвоїться в об’ємі. Виймаємо тісто на поверху присипану борошном, обминаємо,ділимо на 4 частини. З кожної частинки тіста розкачуємо прямокутник 25х35 (за розміром форми).
Форму добре змащуємо маслом, присипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо у форму перший шар тіста, змащуємо третиною макової маси, накриваємо тістом +мак+тісто+мак+тісто. Накриваємо серветкою, відправляємо в тепле місце на 2-2,5 години.
Перед тим, як ставити маківник в духовку, змащуємо його молоком. Випікаємо при температурі 180 градусів. Якщо верх дуже підпікається, накриваємо зверху фольгою.
Після повного охолодження, нарізуємо маківник квадратиками.
Смачного!