Мої дітки обожнюють тортик “Пташине молоко”, і я також.
Всі ми чудово розуміємо, що птахи не мають молока. Проте це не заважає нам любити торт із назвою “Пташине молоко“. Я теж люблю цей торт, тому вирішив зберегти його рецепт приготування. Здається все не важко робити, думаю колись спробую.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок
Тісто:
- 3 курячих яйця
- 125 гр найкращого борошна
- 1 ч.л. розпушувача (це не дріжджі, є спеціальний)
- 125 гр білого цукру
- 8 великих ст.л. какао
Розтерти яйця з цукром, додати борошно, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. Випікати при температурі 180-200°C близько двадцяти хвилин. Остудити.
Суфле:
- 5 яєчних білків
- 300 гр перетертого цукру (цукрової пудри)
- 10 гр желатину
- 100 гр звичайної води
Замочити желатин у воді на 10 хвилин. Потім нагріти його до розчинення і відставити охолоджуватися.
Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати, всипати цукрову пудру. Збивати до густоти крему. Потім, знову ж таки не перестаючи збивати, влити желатин.
Корж розрізати або на дві частини, або трохи зрізати верхній шар і залишити один. У роз’ємну форму покласти корж, за бажанням просочити його вершковим лікером. Вилити зверху суфле. Якщо коржів два, то накрити суфле другим коржем. Поставити в холодильник до застигання.
Глазур:
- 150 гр чорного шоколаду
- 100 вершкового масла
У посудину кладемо масло і шматочки шоколаду. На маленькому вогні постійно помішуючи доводимо до однорідності і даємо охолонути.
Застиглий торт відокремити від бортів форми і облити глазур’ю. Ну і залишилося лише дочекатися, поки глазур застигне.
Усім смачного !