Мої дітки обожнюють тортик “Пташине молоко”, і я також.

Всі ми чудово розуміємо, що птахи не мають молока. Проте це не заважає нам любити торт із назвою “Пташине молоко“. Я теж люблю цей торт, тому вирішив зберегти його рецепт приготування. Здається все не важко робити, думаю колись спробую.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Тісто:

  • 3 курячих яйця
  • 125 гр найкращого борошна
  • 1 ч.л. розпушувача (це не дріжджі, є спеціальний)
  • 125 гр білого цукру
  • 8 великих ст.л. какао

Розтерти яйця з цукром, додати борошно, розпушувач і какао. Вимішати до однорідності. Випікати при температурі 180-200°C близько двадцяти хвилин. Остудити.

Суфле:

  • 5 яєчних білків
  • 300 гр перетертого цукру (цукрової пудри)
  • 10 гр желатину
  • 100 гр звичайної води

Замочити желатин у воді на 10 хвилин. Потім нагріти його до розчинення і відставити охолоджуватися.

Збити білки в міцну піну. Продовжуючи збивати, всипати цукрову пудру. Збивати до густоти крему. Потім, знову ж таки не перестаючи збивати, влити желатин.

Корж розрізати або на дві частини, або трохи зрізати верхній шар і залишити один. У роз’ємну форму покласти корж, за бажанням просочити його вершковим лікером. Вилити зверху суфле. Якщо коржів два, то накрити суфле другим коржем. Поставити в холодильник до застигання.

Глазур:

  • 150 гр чорного шоколаду
  • 100 вершкового масла

У посудину кладемо масло і шматочки шоколаду. На маленькому вогні постійно помішуючи доводимо до однорідності і даємо охолонути.

Застиглий торт відокремити від бортів форми і облити глазур’ю. Ну і залишилося лише дочекатися, поки глазур застигне.

Усім смачного !