Скумбрія за копійки: в рази смачніша червоної риби

Замаринувавши скумбрію за цим рецептом хоча б один раз, ви більше не будете використовувати інші варіанти. Колись давно, цей рецепт мені порадив мій брат і з тих пір, я завжди роблю тільки так. Спробуйте і ви точно не пошкодуєте.

Проце пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • скумбрія, 2 шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • кріп, пучок;
  • сіль, 2 ст.л;
  • цукор, 1 ст.л;
  • коріандр, 1 ч.л;
  • запашний перець, 3 – 4 шт;
  • перець чорний, третина ч.л;
  • олія соняшникова і вода по 100 мл;
  • лимон, 2 – 3 часточки;
  • оцет 9%, 50 мл;
  • лавровий лист, 2 шт.

Процес приготування риби

Рибу очищаємо від нутрощів, прибираємо голову, промиваємо холодною водою і добре просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо порційними шматочками.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Зелень – кріп і петрушку просто ріжемо.

Змішуємо сіль і цукор, подрібнений лавровий лист, перець, коріандр і запашний перець.

Беремо чисту банку і на дно кладемо шар цибулі, посипаємо сумішшю солі з приправами і зеленню.

Кладемо шар риби і чергуємо з сіллю і спеціями, зеленню.

Зверху кладемо лимонні дольки.

Змішуємо холодну воду з оцтом і олією.

Заливаємо маринадом рибу, закручуємо кришку і ставимо на ніч у холодильник.

Вранці риба вже готова. Маринувати можна не в банці, а в контейнері з кришкою.

Подаємо рибу з картопляним пюре і на святковий стіл в якості смачної закуски.

Скумбрія за копійки: в рази смачніша червоної риби

Не вдається скопіювати.