Святковий сирник “Білий пух” (на білках) – ще один чудовий рецепт сирника.

Сирник на білках виходить ніжним, як пташине молоко.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пампушок

Інгредієнти:

Пісочне тісто:

  • 2 склянки борошна
  • 220 г холодного масла
  • 2 яєчні жовтки
  • 80 г цукру
  • 2 плоских чайних ложок порошку для випічки

Маса сирна:

  • 1 кг сиру домашнього
  • 12 білків
  • 300 г цукру
  • 150 г вершкового масла
  • 6 столові ложки вершків 35%
  • 1 ванільний пудинг (40 г)
  • 2 чайні ложки ванільного цукру
  • 2 столові ложки сухих вершків
  • 100 г родзинок
  • 1 плоска ложка пшеничного борошна
  • цукрова пудра

Підготовка:

Пісочне тісто:
Всі інгредієнти замісити у однорідне тісто(швидко).

Розділити на дві частини. Форму  24 * 33 см викласти на дні розкачаним тістом(тісо наколоти вилкою) та помістити в холодильник (а решту тіста в морозилку) на 30 хв.

Випікати на 180 градусах близько 20 хвилин для золотистого кольору.

Сирна маса:
Збити білки до жостких піків  з половиною цукру.

Сир змішайте міксером з сухими інгредієнтами, обережно додайте збиті білки, наприкінці додайте родзинки, посипані борошном і змішайте.

Налийте сирну масу на запечене пісочне тісто. Зверху, протріть другу частину тіста на крупній терці.

Покладіть в нагріту духовку на 180 градусів і запікайте близько 1 години. Якщо під час випікання верхівка буде занадто пригорати, щоб покрийте її  папером для випікання.

Після випікання вимкніть духовку, але залиште сирни к протягом 2-3 годин у духовці. Зніміть і охолодіть.

Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Не вдається скопіювати.