Як заготовити диню на зиму. Смачна заготовка!

У минулому році моя сестра вперше консервувала диню, тому закрила всього лише кілька баночок. Про це вона сильно пошкодувала, оскільки динька вийшла бомба! Цього року вона збирається зробити набагато більше заготовок. А ви ще не пробували консервовану диню? Наполегливо рекомендую це виправити. Тим більше, що процес консервації досить простий.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media

Зимовим днем така динька нагадає вам про спекотне літо і зробить ваш день теплим і радісним!

Необхідні продукти для консервації:

  • 2-2,5 кг дині;
  • Одна ч. л. лимонної кислоти;
  • Дві склянки цукру;
  • Один літр води.

Приступаємо до приготування

Беремо банку об’ємом 1 літр і насипаємо в неї цукор і лимонну кислоти.

Наливаємо воду, розмішуємо і переливаємо в каструлю, яку поміщаємо на вогонь.

Поки сироп нагрівається, чистимо диньки, ріжемо її на шматочки і укладаємо в банки, які перед цим стерилізуємо.

Бурхливим сиропом заливаємо диню.

Ємності накриваємо кришками, поміщаємо в каструлю, наливаємо води і стерилізуємо 10 хвилин.

Після цього закатуємо.

Не вдається скопіювати.