Важливий секрет шикарних чорнобривців: не проґавте

Якщо ви любите як цвітуть чорнобривці, то ця стаття саме для вас, в ній описано як правильно доглядати за цими квітами щоб вони були гарні.

Найбільш поширені розчепірені чорнобривці, невисокі, різного кольору, більше схожі на помпонні або навпаки плоскі. Зростають і на сонці і в тіні.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами “НАШ ОГОРОД”

Другий вид – високі чорнобривці з великими квітками, що доходять до великої долоні.

Як правило розмір квітки залежить від сортової особливості. Але на нього можна вплинути! Як? Грамотним доглядом, знаючи одну особливість!

Перше, правильно вибирайте сорт. Розмір квітки залежить від сорту, збільшити розмір квітки при вирощуванні в нормальних умовах підгодівлею неможливо, він найбільш консервативний ознака для цієї рослини, закладена генетично.

Крім цього, розмір квіток залежить від того, на яких пагонах вони утворилися. Наприклад чорнобривці патула утворюють однакові квітки на головному і бічних пагонах, тому їх необхідно прищипувати, а квітки відцвілі – видаляти.

У сучасних гібридів велика квітка – на центральному пагоні, оскільки бічні дають квітки меншого розміру. Наприклад чорнобривці прямостоячі не потрібно прищипувати, загубиться розмір шикарного центральної квітки.

У тонколисті чорнобривців квітки маленькі, формують шикарні подушки з дрібних квіток, дуже мальовничо.

Вибирайте різні сорти чорнобривців, доглядайте за ними, любите їх!