Домашній правильний майонез – виходить дуже густий і не розшаровується
Дуже рекомендую домашній майонез! Смачний і корисний, а найголовніше, що не такий шкідливий, як магазинний. Тепер майонез не купую, а роблю його сама. Ми їмо його майже кожен день, додаючи в багато страв.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
- одне яйце;
- 250 мл соняшникової олії
- 1 ч. л. ложка цукру;
- третина чайної ложки солі;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- за бажанням спеції
Приготування:
- В баночку, де ви плануєте зберігати майонез, налити соняшникову олію. Домашній майонез важко перекладати з одного посуду в інший, краще візьміть півлітрову скляну баночку одразу.
- Додаємо до олії сіль, цукор та лимонний сік.
- Збиваємо одне яйце та додаємо в баночку. Слідкуйте за тим, щоб жовток залишався цілим.
- Збиваємо блендером так, щоб жовток потрапив в середину вінчика. Притискаємо його до дна банки. Збивати потрібно не олію, а жовток! Якщо робити навпаки, то майонез не загусне.
- З вінчика відразу ж почне йти густою масою білий майонез. Час від часу злегка піднімайте вінчик. Збиваємо 2 хвилини.
Смачний домашній майонез готовий.