Домашній правильний майонез – виходить дуже густий і не розшаровується

Дуже рекомендую домашній майонез! Смачний і корисний, а найголовніше, що не такий шкідливий, як магазинний. Тепер майонез не купую, а роблю його сама. Ми їмо його майже кожен день, додаючи в багато страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти:

  • одне яйце;
  • 250 мл соняшникової олії
  • 1 ч. л. ложка цукру;
  • третина чайної ложки солі;
  • 1 ст. л. лимонного соку;
  • за бажанням спеції

Приготування:

  1. В баночку, де ви плануєте зберігати майонез, налити соняшникову олію. Домашній майонез важко перекладати з одного посуду в інший, краще візьміть півлітрову скляну баночку одразу.
  2. Додаємо до олії сіль, цукор та лимонний сік.
  3. Збиваємо одне яйце та додаємо в баночку. Слідкуйте за тим, щоб жовток залишався цілим.
  4. Збиваємо блендером так, щоб жовток потрапив в середину вінчика. Притискаємо його до дна банки. Збивати потрібно не олію, а жовток! Якщо робити навпаки, то майонез не загусне.
  5. З вінчика відразу ж почне йти густою масою білий майонез. Час від часу злегка піднімайте вінчик. Збиваємо 2 хвилини.

Смачний домашній майонез готовий.