Коли я вперше приготувала цю пісну запіканку, чоловік сказав, що я богиня! Я й не заперечую! Справді, вийшло дуже цікаво! Записуйте, щоб не втратити, адже піст лише розпочався

Коли я вперше приготувала цю пісну запіканку, чоловік сказав, що я богиня! Я й не заперечую! Справді вийшло дуже цікаво! Записуйте, щоб не втратити, адже піст лише розпочався

Як на мене, то страви з картоплі, це найсмачніше, що можна приготувати під час посту. Як я і обіцяла записуйте, ще один чудовий рецепт, та дивуйте своїх рідних!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами ibilingua.com

Багатьох господинь під час посту виручають пісні страви, рецепти яких включають традиційну картоплю і гриби. Найкраще ці продукти поєднуються в запіканках.

Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготовлена з ніжними ароматними грибочками. Спробуй доповнити таку страву помідорами, і вона набуде неймовірного присмаку.

Вам знадобиться:

  • 700 г картоплі,
  • 300 г печериць,
  • 1 цибулина,
  • 1 помідор,
  • 2 ст. ложки олії,
  • 2 ст. ложки пісного майонезу,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Готуємо так:

Дрібно поріж цибулю. Гриби поріж тонкими пластинами. Обсмаж цибулю, а потім гриби на олії до випаровування рідини.

Картоплю поріж тонкими кружечками. Помідор також поріж тонкими часточками.

Форму для запікання змасти олією. На дно виклади частину картоплі, посоли і поперчи. Потім виклади шар обсмажених грибів.

Поверх грибів піде другий шар картоплі, його також посоли і поперчи. На нього виклади помідори. Зверху – останній шар картоплі, трохи полий олією, посоли, поперчи і змасти пісним майонезом.

Відправляй пісну страву в розігріту до 180°С духовку і запікай до рум’яної скоринки приблизно 40 хвилин.
Готовій запіканці дай постояти 10 хвилин і подавай.

Сачного вам, мої дорогенькі!